DUNI BOWL SUIKERIET ECO

5 redenen om te kiezen voor suikerriet foodverpakkingen

1. Positief voor uw imago
Het aanbieden van milieuvriendelijke alternatieven wordt enorm gewaardeerd door de consument.

2. Geschikt als eerste, duurzame stap
Suikerriet is een snelgroeiend gewas en mede daarom een zeer waardevolle biobased grondstof. Het restafval – dat reeds voorhanden is – biedt legio toepassingsmogelijkheden, waardoor het assortiment zeer uitgebreid is. Het materiaal heeft een strakke, natuurlijke uitstraling en is prijstechnisch zeer interessant.

3. Hoge kwaliteit
De verpakkingen van suikerriet zijn steviger dan kartonnen of plastic disposables en daardoor prettiger in gebruik. Het materiaal is smaakneutraal, waardoor de verpakte producten hun authentieke, verse smaak blijven behouden. De deksels zijn ook anti-damp wat zeer praktisch is bij het verpakken van warme gerechten.

4. Geschikt voor magnetron en diepvries
Het materiaal is goed bestand tegen hitte, olie en is vocht- en diepvriesbestendig, wat het een zeer veelzijdig product maakt. Kortom, multifunctioneel inzetbaar.

5. Composteerbaar, mag bij GFT
Verpakkingen, gemaakt van restafval van de rietsuikerwinning, zijn 100 procent composteerbaar en mogen na gebruik bij het gft-afval gegooid worden. Het materiaal transformeert binnen 2 tot 8 weken (afhankelijk van de installatie bij de afvalverwerker) tot goede, droge compost die geschikt is als voedingsstof voor planten en gewassen.

Art.Nr: 169211, 169212, 188060, 188061

 29,99 65,71